Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki z curry i mlekiem kokosowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

3 średnie buraki
250 ml mleka kokosowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
pół łyżeczki startego imbiru
pół łyżeczki curry
1 łyżeczki poszatkowanej natki pietruszki
sól
olej rzepakowy (można użyć kokosowego)

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki z curry i mlekiem kokosowym

Buraki wkładamy do folii aluminiowej i pieczemy około godziny w 180 stopniach. Po tym czasie obieramy je i kroimy w dowolne mniejsze kawałki (ja pokroiłam je w grube słupki). Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, obsmażamy je to zeszklenia, dodajemy imbir i curry, smażymy 30 sekund. Do cebuli dokładamy buraki i mleko kokosowe, doprawiamy solą, gotujemy jakieś 2 minuty. Posypujemy natką. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 11.05.2017 11:46
Byłam tak oszołomiona smakiem, że nie pamiętam :D. Jak będzie za mało, zawsze można dodać więcej.
Barbara13 08.05.2017 23:42
ciekawy przepis
Wacław 08.05.2017 20:31
apetyczne buraczki :-)
KORAL 08.05.2017 18:31
Fajnie wygląda :)
Kolorowa 08.05.2017 18:18
Taka mała ilość curry jest wyczuwalna przy burakach ?
szynszyla 08.05.2017 16:19
często przygotowuję buraczki, a te wyglądają rewelacyjnie:)
bertpvd 08.05.2017 11:56
Pyszne buraczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak