Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone skoki z królika

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skoki z królika 4 sztuki
jogurt naturalny 2 sztuki
Sól ziołowa jodowana Prymat
sól
mieszanka przyraw bez soli 2 łyżki
przyprawa do gyrosa 3 łyżki
Tymianek suszony Prymat 1 szczypta
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone skoki z królika

Królika umyć, oczyścić z błon. Przyprawy wymieszać z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przygotowaną zaprawą obtoczyć skoki. Włożyć do szklanej miski, przykryć folią i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia przełożyć królika do naczynia żaroodpornego i umieścić ciasno w rękawie do pieczenia. Piec około 2 godz w temp. 180 stopni C. Z powstałego w rękawie sosu zrobić.sos. Zlać sos do garnka dodać śmietankę wymieszaną z łyżką mąki, doprawić do smaku. Na koniec dodać dużo koperku. Pycha. robiłam pierwszy raz wyszedł rewelacyjnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak