Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Watróbka z sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 70 dag
masło 1 łyżki
mąka 5 łyżki
lkiśc laurowy
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
śmietana 30% 250 ml
cebula 2

Przepis i sposób przygotowania na: Watróbka z sosem

wątróbke kroimy na zgrabne niezbyt duze kawalki, w garnku topimy masło i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz obtoczone z obu stron w mace kawałki watróbki, po 3 minutach obracamy na druga strone, po 3 minutach zalewamy litrem wody i gotujemy, uzupelniamy braki wody i mieszamy co pewien czas by sie nie chycilo. dopiero po ok godzinie mozemy dodac wszystkie przyprawy (wczesniej wątróbka by była twarda), zabielamy śmietana zmieszana z mąka, dodajemy cebule pokrojoną w grube piórka. jak cebulka bedzie miękka i mieso również możemy jesc:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 02.07.2012 16:48
smacznie:)
Mariusz10 05.05.2012 19:19
lubię taką
Ewelina47 22.10.2011 14:02
ojj jak ja kocham taką wątróbkę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak