Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w sosie własnym z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 4 plastry
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
smalec 1 łyżka
warzywa mrożone 150 gram
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w sosie własnym z warzywami

Mięso posypać z dwóch stron przyprawą, pieprzem i solą. Obtoczyć w mące i kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć na złoty kolor.
Obsmażone mięso przełożyć na talerz a na tą samą patelnię włożyć warzywa. Smażyć do lekkiego zrumienienia na dość dużym ogniu.
Do warzyw włożyć mięso, podlać wodą, przykryć i dusić do miękkości. Podawać z kaszą lub z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 04.05.2017 00:15
same pyszności
marzut 03.05.2017 20:29
Moja ulubiona
Renataj 03.05.2017 15:18
Apetyczne mięsko:)
Lis 03.05.2017 14:54
Wygląda apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak