Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwna polewka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 1 l
żółtko jajek 3 szt
cukier 4 łyżki
śmietanka słodka 1 łyzka
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 5 szt
skórka pomarańczowa
imbir

Przepis i sposób przygotowania na: Piwna polewka

Żółtka utrzeć z cukrem na masę. Piwo zagotować z cynamonem, goździkami, kawałkiem skórki pomarańczowej. Gorące piwo wlać do utartych żółtek stale mieszając. Ponownie zagrzać ale nie dopuścić do wrzenia. Dodać szczyptę imbiru i wszystko wymieszać ze śmietanką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 15.05.2013 21:46
wspaniały przepis
Aneta41 23.11.2012 18:20
no no fajne
mela25 02.10.2012 14:56
mmniam mniam
zuzanna_z 28.07.2012 11:04
ciekawy przepis
Dorian 17.07.2012 23:45
fajna
olkaaa 10.05.2012 07:50
jeszcze nie próbowałam
cichor 30.08.2010 09:33
wow super sprawa :)
marzencia2007 29.08.2010 17:10
fajna :)
Margo1 29.08.2010 11:54
Tak nie robiłam jeszcze
Monika193
Monika193 29.08.2010 09:16
ulala

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak