Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa na rosole

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
marchew 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
por 1/2 szt
grzyby suszone 1 garśc
śmietana ok 2 łyżki
masło
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa na rosole

Grzyby sparzyć, opłukać i pokroić w paski. Porcję rosołową opłukać, zalać wodą i postawić do gotowania.
Grzyby poddusić na maśle (można dodać do zupy bez duszenia). Dodać obraną marchew i por, natkę pietruszki, grzyby i pozostałe przyprawy. Gotować ok 50-60 min (aż grzyby będą miękkie).
Wyjąć mięso i doprawić dość mocno pieprzem do smaku. Można dodać śmietanę.
Podawać z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.05.2017 20:10
smaczna zupa
katarzynka455 03.05.2017 19:31
dziękuję bardzo:)
mysza75 03.05.2017 10:31
jaka pyszna zupka
Janina 03.05.2017 10:15
Pyszna zupka;))
Małgorzata92 03.05.2017 09:28
Wspaniała :)
IKrakowianka 03.05.2017 09:22
super zupa
Babeczka35 03.05.2017 08:18
Smaczna zupka.
Franciszek 03.05.2017 00:34
dobra zupa
Bożena Matuszczyk 02.05.2017 23:18
Smaczny rosołek ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak