Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z przyprawami
Zawinąć folią spożywczą i odstawić na ok 24 godz.
Przed włożeniem do piekarnika wyjąć liście laurowe i cebulę.
Piec w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ok 80 min w 190 stopniach.
boczek surowy | ok1 1/2 kg |
majeranek | ok2 łyżki |
czosnek | 4-5 ząbków |
cebula | 2 szt |
Papryka ostra mielona Prymat | ok1 łyżeczka z czubkiem |
sól | |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | |
Liść laurowy suszony Prymat | |
olej |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: