Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie śmietanowo-grzybowym z suszonych grzybów.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt
borowiki suszone 1 garść
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
śmietana 30%
pietruszka zielona
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie śmietanowo-grzybowym z suszonych grzybów.

Kroki postępowania

1
Przygotować składniki.
Krok 1 - Schab w sosie śmietanowo-grzybowym z suszonych grzybów. foto
2
Podsmażyc na brązowo z obu stron kotlety na oleju.
Krok 2 - Schab w sosie śmietanowo-grzybowym z suszonych grzybów. foto
3
Dodać pokrojona w półplasterki cebulę.
Krok 3 - Schab w sosie śmietanowo-grzybowym z suszonych grzybów. foto
4
Kolejnoe dodać czosnek pokrojony w plasterki.
Krok 4 - Schab w sosie śmietanowo-grzybowym z suszonych grzybów. foto
5
Następnie dodać suszone namoczone grzyby wraz z wodą z moczenia.
Krok 5 - Schab w sosie śmietanowo-grzybowym z suszonych grzybów. foto
6
Dusimy wszystko pod przykryciem ok. 30 minut. Doprawiamy sola i pieprzem, natka pietruszki, może być suszona.
Krok 6 - Schab w sosie śmietanowo-grzybowym z suszonych grzybów. foto
7
Gdy mięso będzie miękkie wlewamy śmietanę i redukujemy na sos.
podajemy z ulubionymi dodatkami.
Krok 7 - Schab w sosie śmietanowo-grzybowym z suszonych grzybów. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 30.04.2017 10:47
pyszne mięsko
Aleksandra/Olcia 29.04.2017 19:51
pyszny domowy obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak