Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka 1 kg
kiełbasa wiejska ok 70 dag
wędzonka 30-40 dag
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 6-7 kulek
koncentrat pomidorowy ok 2 słoiczki małe
majeranek
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka

Fasolkę zalać wodą na 3-4 godz. Później wodę odlać, zalać świeżą i postawić do gotowania. Dodać przyprawy.
Cebulę drobno pokroić, lekko zrumienić na oleju i dodać do fasolki. Kiełbasę pokroić w większą kostkę a wędzonkę(boczek albo szynkę) w mniejszą. Wędzonkę dodać do fasolki a kiełbasę przed dodaniem podsmażyć. Doprawić do smaku.
Gdy fasolka zacznie mięknąć doprawić koncentratem i majerankiem. Gotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.04.2017 15:02
bardzo lubię :-)
ilka01 29.04.2017 00:51
pyszne danie
Franciszek 29.04.2017 00:50
super zupa
2milutka 28.04.2017 18:51
klasyka.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak