Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki na dwa kęsy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 szt
łopatka wieprzowa ok40 dag
marchew 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
pieprz 10-12 ziaren
por 1/4 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki na dwa kęsy

Mięso umyć, zalać wodą by dość sporo zakryła mięso (i tak się wygotuje) i postawić do gotowania.

Obrać marchew i dodać z przyprawami do mięsa. Gotować do miękkości mięsa. Marchew i por wyjąć wcześniej. Wcześniej można też wyjąć łopatkę.
Mięso po wyjęciu z rosołu pokroić. Rosół przecedzić i odlać potrzebną ilość, doprawić do smaku. W gorącym rozpuścić żelatynę (na 1/2 litra 3 łyżeczki żelatyny).
Do rosołu dodać mięso, pokrojoną marchew wymieszać i nakładać do przygotowanych pojemników (u mnie część małych po serkach).
Odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.04.2017 11:27
moje smaki :-)
Lis 29.04.2017 12:31
Moje ulubione:)
Wafelek2601 29.04.2017 09:30
Uwielbiam takie galaretki
Krzysztof15 29.04.2017 06:37
bardzo lubię
Franciszek 29.04.2017 00:49
dobra galareta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak