Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik ZEBRA

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód

herbatniki 250 g
masło 150

Masa serowa

ser na sernik 800 g
cukier 1 szk
jajko 4 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
śmietana 30% 100 g
budyń 1 szt truskawkowy
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik ZEBRA

Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Herbatniki rozdrobnić w rozdrabniaczu. Masło roztopić i przelać do herbatników, wymieszać i wyłożyć dno tortownicy.
Twaróg przełożyć do miski, dodać cukier oraz cukier waniliowy i zmiksować. Dodać śmietanę oraz mąkę ziemniaczaną i całość chwilę zmiksować. Następie do masy twarogowej dodawać cały czas miksując po jednym jajku. Masę podzielić na dwie części: do jednej dodać budyń truskawkowy i wymieszać, do drugiej kakao, wymieszać. Do tortownicy nakładać po 2 łyżki masy truskawkowej, na nią 2 łyżki masy czekoladowej i tak do końca.
Piec 50 - 60 minut w temperaturze 170 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 29.04.2017 16:01
Uwielbiam :)
jagoda5913 29.04.2017 00:28
fajna zebra
Edita 28.04.2017 18:54
fajna zebra
Bernadeta1 28.04.2017 18:48
pięknie Ci wyszedł i na pewno pychota
Stenka 28.04.2017 17:36
piękne wzorki
Ada-Gaba 28.04.2017 17:34
fajnie się prezentuje
Janina 28.04.2017 16:20
Fajny serniczek;))
MagdalenaIC 28.04.2017 16:15
Pysznie :)
w mojej kuchni 28.04.2017 14:59
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak