Przecier pomidorowy

Przecier pomidorowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    0.5 kg
  • masło

    1 łyżki
  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • woda

    0,5 szkalnki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pomidory myjemy wkladamy do garnka i zalewamy pół szklanki wody. Gotujemy a natpenie przecieramy przez sito, dajemy masło i troche pieprzuy, prażymy ok 3-5 minut, a nastpenie dajemy do zupy. Mam pomidory z wlasnej szklarni i tak samo robie przeicer w zime. Pomidory mroże w malych porcjach w reklamówkach jednopraowych i zimą tylko odmrażam i przygotowywuje w ten sam sposób, ale juz bez dodatku wody

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

20.11.2013 00:21
domowy zawsze smaczniejszy

Mariusz10

22.02.2012 18:17
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat