Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek w panierce z piekarnika

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
cebula 2 szt
czosnek 2-3 ząbki
jajko 2-3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek w panierce z piekarnika

Karczek pokroić na plastry ok 1 i 1/2cm, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć mięso.
Naczynie żaroodporne natłuścić. Na patelni rozgrzać trochę oleju, plastry mięsa panierować w jajku i bułce, obsmażyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Cebulę pokroić i obłożyć mięso.
Piec 35-40 min w 200 stopniach.Można przykryć folią aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak