Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z tortellini o smaku szynki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1,5 litra
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy kawałek
brokuł 1 główka
ziemniaki 4 szt
tortellini o smaku szynki 250 g
śmietana 18 proc 3 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z tortellini o smaku szynki

Do przygotowania zupy wykorzystałam bulion z gotowania mięsnej rolady. Możemy ją zrobić również na rosole. Wszystkie warzywa obieramy. Marchewkę i pietruszkę kroimy pół plasterki, ziemniaki i seler korzeniowy w kosteczkę. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Wszystkie warzywa wkładamy do gotującego się bulionu. Gotujemy około 20 minut. Wsypujemy surowy makaron tortellini i gotujemy jeszcze około 10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i świeża natką pietruszki. Do osobnej miseczki odlewamy pół szklanki wywaru z zupy. Hartujemy go ze śmietaną i mąką. Dokładnie wymieszaną śmietanę przelewamy do zupy. Mieszamy i gotujemy około minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.04.2017 07:52
smaczna zupka
VioletoweKucharzenie 28.04.2017 11:43
Szybka w przygotowaniu warzywna zupa z dodatkiem pierożków tortellini. Do przygotowania zupy możemy wykorzystać ugotowany wcześniej rosół lub bulion po gotowaniu np. mięsnej rolady.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak