Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z groszkiem ptysiowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

serek topiony 2 szt,
marchew 1 szt,
por 1 szt,
mąka 1 łyżka,
śmietana 100 ml,
sól do smaku

dodatkowo;

groszek ptysiowy ile potrzeba,

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z groszkiem ptysiowym

Do garnka wlać około litra wody dodać oczyszczony, pokrojony w cienkie plastry por, obraną,opłukaną startą na tarce (grube oczka) marchewkę gotować około 15 minut.
Po tym czasie dodać kostkę rosołową oraz serki do smarowania.
Gotować mieszając aż serki całkowicie sie rozpuszczą.
Zupę zagęścić i zabielić śmietaną wymieszaną z mąką.
W razie potrzeby doprawić do smaku solą.
Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami,posypać zieloną pietruszką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 01.05.2017 13:39
Uwielbiam :D
gosia56 28.04.2017 10:16
pyszna zupka ;)
gusia1000 28.04.2017 00:16
Dobra zupa.
Bożena Matuszczyk 27.04.2017 23:45
Dziękuję serdecznie;)
IKrakowianka 27.04.2017 20:27
bardzo smaczna
katarzynka455 27.04.2017 19:55
Lubię serową zupkę:)pyszna..
Bożena Matuszczyk 27.04.2017 19:54
Miło mi ,Dziękuję.;)
Róża1 27.04.2017 17:06
Wspaniała zupa !!!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak