Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1/2 główki kapusty
1/2 kg skrzydełek
2 pętka cienkiej kiełbasy
2 marchewki
przyprawa do potraw 1 łyżka
koncentrat pomidorowy (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Skrzydełka myjemy i obgotowujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i
wszystkich przypraw. Wyjmujemy skrzydełka z wody i obieramy mięso. Kapustę
siekamy., Przekładamy do naczynia z wywarem pos krzydełkach. Dolewamy wodę,
tyle żeby cała kapusta się zakryła. Dodajemy pokrojoną marchewkę, kawałki
mięsa, pokrojoną w półplasterki kiełbasę. WSzystko zagotowujemy. Po tym
czasie dodajemy koncentrat. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Doprawiamy
do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 05.06.2013 18:18
gusia1000 jeśli na tym zdjęciu widzisz bigos, to potwierdza tylko ,że na gotowaniu to Ty się nie znasz wcale i nigdy go nie gotowałaś.Kompromitacja.
Henryka2 05.06.2013 18:16
Co jak co ale na zdjęciu bigosu nie ma! :(
gusia1000 19.10.2010 00:25
Też go robię i zawsze smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak