Bigos

Bigos

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1/2 główki kapusty

  • 1/2 kg skrzydełek

  • 2 pętka cienkiej kiełbasy

  • 2 marchewki

  • przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy

    (mały)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka myjemy i obgotowujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i
wszystkich przypraw. Wyjmujemy skrzydełka z wody i obieramy mięso. Kapustę
siekamy., Przekładamy do naczynia z wywarem pos krzydełkach. Dolewamy wodę,
tyle żeby cała kapusta się zakryła. Dodajemy pokrojoną marchewkę, kawałki
mięsa, pokrojoną w półplasterki kiełbasę. WSzystko zagotowujemy. Po tym
czasie dodajemy koncentrat. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Doprawiamy
do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Henryka2

05.06.2013 18:18
gusia1000 jeśli na tym zdjęciu widzisz bigos, to potwierdza tylko ,że na gotowaniu to Ty się nie znasz wcale i nigdy go nie gotowałaś.Kompromitacja.

Henryka2

05.06.2013 18:16
Co jak co ale na zdjęciu bigosu nie ma! :(

gusia1000

19.10.2010 00:25
Też go robię i zawsze smakuje.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat