Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pora i selera naciowego

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 5 szt. (łodyg)
por (biała część) 1 szt.
jabłko kwaśne 1 szt.
szalotka 1 szt.
jogurt grecki 1 - 2 łyżki
kolendra Prymat do smaku lub świeża kolendra
sok z cytryny 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Porada

Najlepiej smakuje ze świeżą kolendrą, ale dodanie suszonej lub mielonej kolendry, również odpowiednio doprawi sałatę.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pora i selera naciowego

1. Pora umyć, cebulę obrać, przekroić wzdłuż na pół i pokroić na cienkie półplasterki. Wymieszać z 1/2 łyżeczki soli.

2. Selera naciowego umyć i pokroić w poprzek na niezbyt grube kawałeczki. Wymieszać z 1/2 łyżeczki soli.

3. Jabłko obrać ze skórki i pokroić na drobne słupki wielkością zbliżone do selera. Pokrojone jabłko skropić sokiem z cytryny, aby nie zmieniło koloru.

4. Wszystkie składniki sałatki wymieszać z jogurtem i kolendrą, doprawić do smaku pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 27.04.2017 17:58
ciekawe połączenie
jagoda5913 27.04.2017 14:07
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak