Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z piersią kurczaka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz:
pierś z kurczaka 1 szt duża ugotowana
pieczarki ok 10 szt
cebula 1/2 szt
natka pietruszki 1 pęczek mały
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka kopiasta
masło 2 łyżki
sól
pieprz
Ciasto:
mleko 1 szkl
woda gazowana 1 szkl
mąka pszenna 2 szkl
jajko 2 szt
sól
Dodatki:
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z piersią kurczaka

Pieczarki pokroić albo zetrzeć na tarce, odparować na patelni i poddusić na maśle. Mięso pokroić, cebule i natkę pietruszki drobno posiekać. Przygotowane składniki połączyć, dodać bułkę tartą i doprawić do smaku. Można wbić jajko.
Podane składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować i usmażyć naleśniki na natłuszczonej patelni.
Na naleśniki nakładać farsz i zwijać krokiety. Panierować w roztrzepanym jajkiem z dwoma łyżkami mleka i w tartej bułce.
Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak