Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sowa z farszem z dyni

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 1 sowa
kuskus 1/4 szklanki
dynia 1/3 sztuki hokaido
grzyby leśne 7 miodówek
sól i pieprz 1 do smaku
natka pietruszki 1 do smaku
olej 1 do smażenia
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sowa z farszem z dyni

Kroki postępowania

1
Od sowy odcinam korzeń, delikatnie myję, osuszam. Panieruję w rozbełtanym jajku, obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju.
Krok 1 - Sowa z farszem z dyni foto
2
Cebulę obiera, kroję drobno przesmażam.
Krok 2 - Sowa z farszem z dyni foto
3
dodaję pokrojone grzyby miodówki i smażę razem. Grzyby wykładam na talerz. Podlewam ją odrobiną wody. Doprawiam solą, pieprzem.
Krok 3 - Sowa z farszem z dyni foto
4
Kaszę zalewam wrzącą wodą o,5 cm powyżej linii kaszy. Odstawiam pod przykryciem na 15 minut.
Krok 4 - Sowa z farszem z dyni foto
5
Na patelni przesmażam pokrojoną dynię w kostkę.
Krok 5 - Sowa z farszem z dyni foto
6
Do kaszy dodaję grzyby, dynię, natkę pietruszki, doprawiam według uznania. Sowę podaję z farszem.
Krok 6 - Sowa z farszem z dyni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 26.04.2017 09:26
ale ciekawe ;)
Wiesława1 25.04.2017 14:27
Ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak