Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Guacamole z gorgonzolą i tabasco

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

avocado 2 dojrzałe
ser pleśniowy typu gorgonzola 120 g
cytryna lub limonka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
olej czosnkowy do smaku
tabasco zielone do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Guacamole z gorgonzolą i tabasco

Wybrać jak najbardziej dojrzałe miękkie avocado bez plam i uszkodzeń skórki.

Rozciąć owoce wzdłuż, przekręcić połówki względem siebie i otworzyć. Wydobyć pestkę a cały miąższ wybrać dużą łyżką na talerz i skropić sokiem z limonki albo cytryny i lekko posolić.

Gorgonzola do guacamole powinna być dojrzała, miękka i należy ją znacznie wcześniej wyjąć z lodówki, aby nie była zbyt zwarta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 24.04.2017 10:42
pyszna zdrowa pasta:)
Edita 24.04.2017 10:34
smacznie wyglada
Patrycja33 23.04.2017 23:36
ciekawe połączenie smaków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak