Kapuściany gulasz z mięsem drobiowym

Kapuściany gulasz z mięsem drobiowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białej kapusty

    pół główki
  • pomidory

    2
  • cebule

    3
  • kurek

    8
  • olej

    do smażenia
  • indyk

    60 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone, umyte i osuszone mięso z indyka wymieszać z 4 łyżkami przyprawy do gulaszu. Przykryć folią do żywności i odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce.

Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim obrane, pokrojone w piórka cebule. Dodać obrane ze skóry i pokrojone na ćwiartki pomidory. Całość podsmażać około 10 minut. Dodać mięso i smażyć tak długo, aż będzie ono półtwarde.

W garnku zagotować szklankę wody. Dodać poszatkowaną kapustę, posolić, posypać pieprzem, dodać liść laurowy i majeranek. Dusić kilka minut pod przykryciem. Do kapusty dodać zawartość patelni. Wymieszać, przykryć pokrywą i dusić całość około 20 minut. Podawać z ziemniakami lub ryżem. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

07.02.2012 18:18
super

angelika14

17.10.2011 18:16
palce lizać -- pychotka

angelika14

17.10.2011 18:16
palce lizać -- pychotka

Ela15

03.06.2011 15:42
super

Misiek1

29.08.2010 20:58
pyszny gulasz

Beata73

28.08.2010 22:33
uwielbia kapustę!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat