Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściany gulasz z mięsem drobiowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białej kapusty pół główki
pomidory 2
cebule 3
kurek 8
olej do smażenia
indyk 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściany gulasz z mięsem drobiowym

Oczyszczone, umyte i osuszone mięso z indyka wymieszać z 4 łyżkami przyprawy do gulaszu. Przykryć folią do żywności i odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce.

Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim obrane, pokrojone w piórka cebule. Dodać obrane ze skóry i pokrojone na ćwiartki pomidory. Całość podsmażać około 10 minut. Dodać mięso i smażyć tak długo, aż będzie ono półtwarde.

W garnku zagotować szklankę wody. Dodać poszatkowaną kapustę, posolić, posypać pieprzem, dodać liść laurowy i majeranek. Dusić kilka minut pod przykryciem. Do kapusty dodać zawartość patelni. Wymieszać, przykryć pokrywą i dusić całość około 20 minut. Podawać z ziemniakami lub ryżem. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 07.02.2012 18:18
super
angelika14 17.10.2011 18:16
palce lizać -- pychotka
angelika14 17.10.2011 18:16
palce lizać -- pychotka
Ela15 03.06.2011 15:42
super
Misiek1 29.08.2010 20:58
pyszny gulasz
Beata73 28.08.2010 22:33
uwielbia kapustę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak