Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane cytryny

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryny 4
sól
oliwa 3 łyżki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane cytryny

Cytryny przecinamy na 4 części. Dodajmy do środka po łyżeczce soli. Wkładamy do słoika zalewamy ciepłą wodą. Dodajemy oliwę z oliwek. Cytryny powinny ciasno przylegac do siebie w słoiku. Zamykamy dobrze słoik. Gotowe do stosowania będą po conajmniej 2 tygodniach. Stosujemy do mięsa, uzyskując wyjątkowy smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 16.02.2013 09:19
pycha;]
adam1f 15.09.2011 00:16
pomysłowe
Mysiunia 15.07.2011 18:07
jeszcze nigdy o czyms takim nie słyszałam - super! :)
artur7 23.06.2011 19:39
fantastyczne
cukiereczek 08.02.2011 14:58
ciekawe
marzencia2007 07.02.2011 12:04
fajny pomysł, już kiedyś go u ciebie widziała wypróbowałam super! :)
hastalavista 04.01.2011 13:17
fantastyczne!
IlonaAlbertos 15.12.2010 21:37
Ciekawe :)
js28 15.09.2010 17:42
ale super! Muszę wypróbować!
Margo1 14.09.2010 15:07
ja również
Lidia11 13.09.2010 11:41
tego sposobu nauczył mnie mąż, a pomysł jest z Maroka :-)
koteczek22 13.09.2010 11:37
ja również ciekawy pomysł;)
agnieszka189 12.09.2010 15:16
super
Natalia/tubisiek 04.09.2010 10:30
fajne! nigdy nie spotkałam się z takimi cytrynkami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak