Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hamburgery domowe...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka do hamburgerów 4 sztuki
mięso mielone wołowe 60 dag
jajko 1 sztuka "L"
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat - szczypta
sałata 4 liście
cebula 1 sztuka
pomidory 2 sztuki
majonez 4 łyżki
ser żółty 4 plastry
keczup - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: hamburgery domowe...

mielone wołowe dokładnie wyrobić na kleistą masę z jajkiem, musztardą, kucharkiem ,pieprzem, uformować 4 hamburgery z 2 cm grubości

patelnię grillową posmarować cienko olejem i mocno rozgrzać, smażyć rumiane hamburgery, na koniec pod przykryciem na średnim ogniu dusić z 5 minut raz je obracając

przekrojone bułki w piekarniku podpiec z 5 minut w 200 C na termoobiegu, ciepłe 4 połówki posmarować keczupem dodać sałatę, gorący hamburger, plaster sera, pomidory, cebulę, majonez, nakryć połówkami, mozna włożyć patyczki szaszłykowe, aby bułki się trzymały

smaczne, sycące domowe wołowe hamburgery.............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 21.04.2017 12:08
Ale pyszne !
IKrakowianka 20.04.2017 20:40
uwielbiam takie hamburgery
Łukasz15 20.04.2017 19:54
Bardzo dobre
Aleksandra/Olcia 20.04.2017 19:17
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak