Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysta pierś

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kuczaka 1 szt.
przyprawa kebab- gyros Prymat do smaku
oliwa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysta pierś

Pierś myjemy, suszymy, kroimy wedle upodobania lub nie. Posypujemy obficie przyprawą kebab-gyros i zalewamy oliwą (trochę). Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc, ale można i krócej. Następnie smażymy bez dodatku tłuszczu. Pierś można użyć jako dodatek do sałatki lub jako danie główne. Jest bardzo soczysta i aromatyczna :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 26.03.2012 09:00
pycha
Aida 11.07.2011 18:01
o,tak! ale ja jednak wolę ją na ciepło :)
Faustyna 09.07.2011 10:14
Pewnie będzie też świetnym dodatkiem do kanapek (jako szyneczka) :)
ZEWA 11.06.2011 11:03
pycha
ZEWA 11.06.2011 11:03
pycha
madi356 29.04.2011 08:54
oj zjadłoby się:)
Aida 13.10.2010 08:19
ok, proszę jeść do woli :)
misia53 12.10.2010 19:59
Zabieram do siebie.
Aida 10.09.2010 11:35
dokładnie :) lubie właśnie pierś z kurczaka \"moczyć\" w kebabie-gyrosie, jak dla mnie idealna przyprawa
Dorota76 10.09.2010 11:05
Pyszna i ta marynata dodaje jej idealnego smaku
Malinka 09.09.2010 18:18
Aż jeść się chce!
wedith1 03.09.2010 09:59
super!!!
Aida 03.09.2010 08:36
zachęcam do zjedzenia :)
Łucja1 02.09.2010 19:39
Pysznie wygląda i tak na pewno smakuje!
Natalia/tubisiek 01.09.2010 10:51
robię podobną! i szczerze polecam :)
Aida 30.08.2010 15:10
o,tak można ją jeść i jeść i jeść...
mehia 30.08.2010 13:34
pyszności :)
Aida 29.08.2010 19:40
jak wygląda tak smakuje :) zapewniam!
Agnieszka_B 28.08.2010 19:49
Wygląda super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak