Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z pieczarkami, mielony pieczony i mix sałat

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mielone

mięso mielone indycze 1/2 kg
jajko 1 szt
czosnek 1 ząbek
cytryna 1/2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Sałata

jarmuż 1 garść
mix sałat 1 miska
oliwa 1 łyżka

Kasza

kasza pęczak 1 szklanka
pieczarki brązowe 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z pieczarkami, mielony pieczony i mix sałat

Do mięsa dodajemy jako, sól i pieprz i bardzo drobno posiekany czosnek. Mieszamy ręką aż wszystko się wymiesza. Dodajemy tartej bułki do ciasta. Formujemy kule. Układamy w naczyniu żaroodpornym, dolewamy wody po mniej więcej połowy kulek i przykrywamy. Pieczemy w piekarniku w temp. 180 st. przez ok. pół godz. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy aż kotleciki lekko się zrumienią.

Sałaty płuczemy, wrzucamy do miski razem z opłukanym i porwanym na kawałki jarmużem. Polewamy oliwą z oliwek.

kaszę gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. najlepiej al dente. Doprawiamy solą. Pieczarki lekko podsmażamy na patelni na masełku z solą i sporą ilością pieprzu. Wcześniej pieczarki kroimy i oczyszczamy pod bieżącą wodą. Następnie dodajemy do kaszy i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak