Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowa bita śmietana z chałwą lnianą i owocami liofilizowanymi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Bita śmietana

mleko kokosowe 1 puszka
cukier puder 2-3 łyżki
wiórki kokosowe 2-3 łyżki

Dodatkowo

chałwa lniana
owoce liofilizowane

Porada

Bita śmietana z mleczka kokosowego jest doskonałym dodatkiem do wszelkich słodkości, czy napojów.

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowa bita śmietana z chałwą lnianą i owocami liofilizowanymi

Bita śmietana.
Puszkę z mlekiem kokosowym należy schłodzić w lodówce minimum 24 h (a najlepiej 2-3 dni).
Następnie mleko otworzyć (nie wolno potrząsać) i oddzielić przezroczysty płyn (nie będzie potrzebny) - od twardej, gęstej śmietany.
Śmietanę/tłuszcz połączyć z cukrem pudrem i ubić na sztywno.
Na końcu wmieszać wiórki kokosowe.
Bitą śmietanę przełożyć do pucharków i posypać kawałkami chałwy oraz owocami liofilizowanymi.
Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu lub dodatkowo schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 23.04.2017 00:06
Dziękuję :)
gusia1000 22.04.2017 23:39
Dobry deser.
Diana Rusiłowicz 22.04.2017 09:43
Dziękuję :)
Łukasz15 21.04.2017 23:47
Pyszny deser
halina17 21.04.2017 20:04
Dobry deser.
Ada-Gaba 21.04.2017 19:41
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak