Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane roladki z parówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 kg
jajko 1 sztuka
sól
parówki
bułka tarta pikantna

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane roladki z parówkami

Ziemniaki gotujemy, odcedzamy, dusimy. Kiedy przestygną dodajemy obie mąki, jajko. Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i wycinamy niewielkie prostokąty. Na nim układamy parówkę i zawijamy. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju.
Podajemy z dowolnym sosem (pieczarkowym, pomidorowym lub z samym ketchupem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 01.11.2012 21:00
ciekawe
Smakosz6 29.08.2010 13:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak