Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z białym serem i marmolada różaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 250 gram
margaryna 250 gram
mąka 250 gram
marmolada z róży

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z białym serem i marmolada różaną

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy.
Krok 1 - Rogaliki z białym serem i marmolada różaną foto
2
Margarynę siekamy na drobniejsze kawałki., Musi być w temperaturze pokojowej.
Krok 2 - Rogaliki z białym serem i marmolada różaną foto
3
Ser mielimy ok. 2 razy lub przeciskamy przez sito.
Krok 3 - Rogaliki z białym serem i marmolada różaną foto
4
Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy z nich ciasto do wytworzenia jednolitej masy. Ciasto owijamy w folie spożywcza i wkładamy na ok. 2 godziny do lodówki lub naok. 45 minut do zamrażarki.
Po tym czasie wałkujemy ciasto na okrąg na stolnicy podsypanej mąką. Ciasto dzielimy na trójkąty. Na szerszej części kładziemy łyżeczkę marmolady i nawijamy rogaliki.
Krok 4 - Rogaliki z białym serem i marmolada różaną foto
5
Rogaliki układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 190 stopni na złoty kolor. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy cukrem pudrem.

Rogaliki długo zachowują swoja świeżość.
Krok 5 - Rogaliki z białym serem i marmolada różaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.04.2017 19:46
bardzo takie lubię, pyszne
Franciszek 19.04.2017 17:26
pyszne rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak