Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa na maśle

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa ok 40 dag
ziemniaki ok 5 szt
marchew 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
por 1/4 szt
masło 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa na maśle

Ziemniaki obrać i pokroić, zalać wodą i postawić do gotowania.

Marchew obrać, drobno pokroić i wrzucić na patelnie na rozgrzane masło. Chwilkę dusić i dodać do ziemniaków. Dodać włoszczyznę i obraną fasolkę. Dodać liść laurowy i gotować.
Gdy warzywa zaczną mięknąć zupę można zagęścić łyżką mąki i doprawić do smaku.
Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 19.04.2017 12:34
Pyszna i pożywna zupka :)
Konczi 19.04.2017 11:10
Bardzo smaczna zupa, wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak