Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świeżonka z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 1/2 kg mieszanego
cebula 2 szt
pieczarki 6-8 szt średnich
czosnek ok 3 ząbki
słonina 1 mały kawałek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Świeżonka z pieczarkami

Pieczarki opłukać i pokroić na ćwiartki. Mięso pokroić na mniejsze kawałki. Słoninę pokroić w drobna kostkę i wrzucić do garnka gdzie będzie się smażyć mięso. Gdy słonina się wysmaży wyjąć skwarki i wrzucić pokrojoną dość grubo cebulę. Można lekko zrumienić i wrzucić mięso.
Gdy mięso się obsmaży dodać pieczarki i chwilę razem smażyć. Oprószyć solą i podlać trochę wodą. Mieszać często i jeśli trzeba trochę podlewać wodą.
Gdy mięso zacznie mięknąć dodać drobno pokrojony czosnek i oprószyć pieprzem.
Smażyć do czasu aż mięso będzie miękkie i odparuje płyn.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 18.04.2017 23:29
Apetyczne mięsko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak