Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki ok1/2 kg
jajko 3 szt
mleko ok1 szkl
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w panierce

Grzyby oczyścić, opłukać, przyciąć ogonki i zalać mlekiem na ok 1 godz. Wyjąć z mleka i osączyć, oprószyć solą i pieprzem.
Jajka roztrzepać i przygotować na talerzu bułkę. Grzyby panierować w jajku i bułce, smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Osączyć na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 19.04.2017 11:27
bardzo smaczny przepis :)
Bożena Matuszczyk 18.04.2017 23:28
Bardzo lubimy tak przyrządzone boczniaki;)
Renataj 18.04.2017 22:37
Proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak