Przepis i sposób przygotowania na: Krupczatkowe ciasto z maślanką i śliwkami
Przełożyć ciasto do przygotowanej dużej blaszki, wyłożyć śliwki rozcięciem do góry i piec do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
mąka pszenna | 3 1/2 szkl krupczatki |
mąka ziemniaczana | 1/2 szkl |
cukier | 1 1/2 szkl |
jajko | 6 szt dużych |
olej | 3/4 szkl |
maślanka | 3/4 szkl |
śmietana | 1/3 szkl |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki |
aromat | |
śliwki | 1/2 - 3/4 kg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: