Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka duszona z kurkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 1/2 kg
kurki 3 garści
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
czosnek 1-2 ząbki
sól
pieprz
mąka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka duszona z kurkami

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Oprószyć solą. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę albo dobrze rozgnieść. Dodać do mięsa i wymieszać obtaczając w nim kawałki mięsa.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso dość mocno. Przełożyć mięso do rondla, dodać drobno pokrojoną cebulę i liść laurowy, podlać wodą i postawić do duszenia.
Kurki oczyścić i opłukać, dodać do mięsa. Dusić często mieszając. Jeśli trzeba podlać trochę wodą a gdy potrz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 18.04.2017 20:16
Dziękuję pięknie:)
Janina 18.04.2017 17:30
Fajne mięsko;))
agnieszka214 18.04.2017 15:49
Takie miesko pyszne jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak