Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowinki 20 dag
masło 1 łyżka
mąka 1 łyzka
wywar z warzyw 3/4 szklanki
cebula 1 szt
śmietana 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy z serem

Umyte grzyby drobno poszatkować, cebulę utrzeć na tarce o grubych otworach i lekko zrumienić na tłuszczu. Dodać przygotowane grzyby, osolić i lekko skrapiając wodą dusić do miękkości, mieszając do czasu do czasu. Miękkie oprószyć mąką, dodać ser i mieszając dodawać powoli wywar z warzyw. Doprowadzić do wrzenia, wlać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać do potraw mięsnych, mącznych i kasz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.10.2013 20:33
Takiego nie jadłam.
Motorek 13.04.2012 09:24
pycha
Margo1 29.08.2010 12:17
lubię taki sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak