Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet porosołowy z żurawiną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Z rosołu

mięso z korpusu kurczaka
mięso z 2 skrzydełek
marchewka 4 szt
seler korzeniowy kawałek
pietruszka 1 szt
rosół 1/4 szklanki

Dodatkowo

cebula biała 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
konfitura żurawinowa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet porosołowy z żurawiną

Mięso oddzielamy od kości. Do blendera przekładamy kurczaka, warzywa z rosołu, pokrojoną w kosteczkę cebulkę, czosnek oraz rosół. Doprawiamy pieprzem. Całość miksujemy na gładką masę. Pasztet przekładamy do małej keksówki. Na górze rozkładamy konfiturę żurawinową. Pieczemy przez 50 minut w 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 18.04.2017 14:45
na pewno smakuje wyśmienicie
VioletoweKucharzenie 18.04.2017 13:13
Idealny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa oraz warzyw z domowego rosołu. Smarowidło jest słodkawe ale wyraziste w smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak