Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone jajka faszerowane

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

3 jajka ugotowane na twardo
3 łyżeczki poszatkowanych ulubionych ziół (ja użyłam natki pietruszki, szczypiorku i koperku)
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
1 łyżeczka majonezu
garść orzechów włoskich sól pieprz olej rzepakowy (można użyć masła)
sól
pieprz
olej rzepakowy (można użyć masła)

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone jajka faszerowane

Orzechy rozdrabniamy w robocie kuchennym (można pokruszyć je także nożem). Ugotowane jajka, kroimy wzdłuż na pół. Jajka wydrążamy i kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich zioła, orzechy, majonez, jogurt i przyprawy, mieszamy. Jajka napełniamy powstałym farszem, posypujemy orzechami i smażymy na złoty kolor - potrwa to około 2 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 19.04.2017 00:08
uwielbiam takie jajeczka
Jolanta40 18.04.2017 17:34
pięknie wyglądają
olkaaa 18.04.2017 16:46
super propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak