Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowa z fetą.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarek 80 dag
jajek 7 szt
puszka kukurydzy konserwowej 1 szt
dużych ogórków małosolnych 6 szt
szczypiorek do posypania
majonez 2-3 łyżki
feta 15 dag
por (biała część) 1 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowa z fetą.

Pieczarki opłukać i obgotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w kostkę.Jajka ugotować na twardo,ostudzić i także pokroić w kostkę.Por opłukać, posiekać, sparzyć wrzątkiem,ostudzić.
Ogórki małosolne i fetę pokroić w kostkę,kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki sałatki połączyć , opieprzyć pieprzem kolorowym świeżo zmielonym z młynka.Dodać majonez i wymieszać, schłodzić.Posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 22.07.2012 12:12
Dla mnie coś nowego, nie jadłam jeszcze takiej sałatki :)
Krzysztof18
Krzysztof18 24.10.2011 07:19
super
Kate131 15.04.2011 08:14
bardzo apetyczna
ilka_86 01.03.2011 21:05
bardzo apetyczna:)
Grażyna13 20.01.2011 10:07
Podoba mi się !
misia53 24.09.2010 17:45
Do mojej księgi zabieram

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak