Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w parmezanowych koszyczkach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki 250 g
czosnek ząbki 4 szt
masło 40 g
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki do posypania
parmezan starty 80-100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w parmezanowych koszyczkach

Koszyczki parmezanowe:

Ser ucieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Rozgrzewamy patelnię i wykładamy na nią ser, tworząc kółka ( jak na placki ). Trzymamy do momentu, aż ser się rozpuści i odstawiamy z gazu. Kiedy ser lekko przestygnie ( ale nie stwardnieje ) delikatnie szpatułką przenosimy kółeczko serowe na szklankę. Zostawiamy tak do całkowitego wystudzenia.

Krewetki:

Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy świeże, oczyszczone ( bez pancerzy ) krewetki i smażymy około 5-10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe krewetki posypujemy natką pietruszki

Krewetki podajemy w koszyczkach z parmezanu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 18.04.2017 06:51
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak