Jabłka w cieście z winem

Jabłka w cieście z winem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • jajka

    2 szt
  • mąka

    1 szklanka
  • wino białe

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • cukier puder

    do dekoracji
  • tłuszcz do smażenia

  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w okrągłe plastry. Jajka wlać do miski, mąkę przesiać, dodawać stopniowo do jaj na przemian z winem ubijając mikserem. Dodać szczyptę soli i łyżkę cukru. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zanurzać cząstki jabłek w cieście i zrumienić. Usmażone jabłka układać na talerzu, posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caralajna

28.12.2012 09:10
fantastyczne

Katarzyna59

01.12.2012 20:16
bardzo apetycznie wyglądają

Magda60

08.07.2012 23:59
super

Magda60

08.07.2012 23:59
super

Magda60

08.07.2012 23:59
super

Iwusia

19.03.2012 23:22
ale kusisz :)

Wafelek2601

17.09.2011 09:35
ciekawe

bursztynek

05.03.2011 23:43
bardzo fajne wygląda, chyba się skuszę

Mirka-Ludomila

25.02.2011 09:59
świetne

banditka

16.09.2010 13:05
może być smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat