Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka majonezowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
majonez 4 łyżki
jajko 4-5 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 szt
aromat cytrynowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka majonezowa

Oddzielić z jajek białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z odtobiną soli. Dodać cukier i dalej ubijać . Dodać cukier waniliowy i zółtka i jeszcze chwilę ubijać. Dodać przesiane mąki i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać. Na koniec dodać majonez. Wymieszać i przełozyć do formy z kominem Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 45 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.07.2017 09:51
pyszna babka
matesko 24.04.2017 15:54
ładna i smaczna
IZABELA29 18.04.2017 09:23
Wygląda smacznie :)
Janina 17.04.2017 17:07
Fajna babka;))
ania2610 17.04.2017 16:02
bardzo lubię - też w tym roku piekłam z majonezem :)
adelajda 17.04.2017 13:50
Zapowiada się smacznie
w mojej kuchni 17.04.2017 13:33
dobra babka do kawki
Franciszek 17.04.2017 13:10
dobra do kawy
Krystyna32 17.04.2017 11:59
smaczna babka
agnieszka214 17.04.2017 11:29
Pyszne domowe babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak