Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kisielowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 180 g
jajko 4 szt
cukier 125 g
masło 3/4 kostki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kisiel truskawkowy 2 opakowania po ok.38g
lukier biały 1 opakowanie -gotowy
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania blachy

Porada

Do babki można użyć kisielu o dowolnym smaku. Lukier również może być o różnym kolorze.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kisielowa

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i kisielem. Masło rozpuścić i odstawić do wystygnięcia.
Krok 1 - Babka kisielowa foto
2
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę . Mąkę stopniowo dodawać do ubitej masy i miksować na najniższych obrotach . Na końcu dodać roztopione masło.
Krok 2 - Babka kisielowa foto
3
Masę przelać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą . Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 40 minut do „suchego patyczka”.
Krok 3 - Babka kisielowa foto
4
Babkę ostudzoną wyjąć z formy i udekorować lukrem sporządzonym wg przepisu na opakowaniu..
Krok 4 - Babka kisielowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 26.04.2017 09:45
Smakowita i kusząca ;)
gusia1000 19.04.2017 00:19
Pyszna babka.
IZABELA29 18.04.2017 09:23
Wygląda smacznie :)
Janina 17.04.2017 17:06
Super babka;))
2milutka 17.04.2017 14:57
Jaka apetyczna
Grazyna0211 17.04.2017 13:36
bardzo dobra
w mojej kuchni 17.04.2017 13:31
lubie taki smak babki
jagoda5913 17.04.2017 12:37
super babka
Krystyna32 17.04.2017 11:59
pyszna babka
Stenka 17.04.2017 11:32
smaczna babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak