Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z jajkiem i kalerosse

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 1,5 litra
fasolka szparagowa mrożona 1 szklanka
por (biała część) 1 szt
marchewka 2 szt
seler korzeniowy kawałek
korzeń pietruszki 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
kalafior 1/2 główki
warzywa kalerosse 100 g
brukselka 7 szt
ziemniaki 3 szt
jajko 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 4 ziarna
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat
śmietana 18 proc 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z jajkiem i kalerosse

Do garnka wlewamy bulion drobiowy. Dodajemy liście laurowe i ziarna ziela angielskiego. Pora kroimy w kółeczka. Ziemniaki, marchewkę, seler i por obieramy i kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorup. Do gotującego się wywaru wkładamy pokrojone warzywa. Dokładamy mrożoną fasolkę szparagową, kalerosse, brukselkę ,różyczki kalafiora i związaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i liściem lubczyku. Na końcu gdy warzywa są już miękkie zupę zaciągamy zahartowana z kilkoma łyżkami wywaru śmietaną. Podajemy z ugotowanymi połówkami jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 15.04.2017 17:36
jakaż ta zupa apetyczna
Grazyna0211 15.04.2017 15:57
co to jest -kalerosse-?
IZABELA29 15.04.2017 08:34
Wygląda smacznie :)
IKrakowianka 14.04.2017 23:05
super propozycja
VioletoweKucharzenie 14.04.2017 16:26
Pyszna zupa z zdrowych warzyw. Jest bardzo pożywna i syta. Beż śmietanki jest idealna dla osób będących na diecie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak