Okraszona młoda kapusta

Okraszona młoda kapusta

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młoda kapusta

    1/2 główki
  • cebula

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • koper świeży

    1/2 pęczka
  • sól i pieprz

    1 szczypta
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • jabłko kwaśne

    1 sztuka
  • boczek wędzony

    20 dag
  • ziele angielskie

    2 sztuki
  • kiełbasa

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Okraszona młoda kapusta
Cebulę przesmażam na maśle klarowanym, przekładam na talerz.
Krok 2 - Okraszona młoda kapusta
Kapustę szatkuję na kawałki, marchew ścieram na tarce jarzynowej.
Krok 3 - Okraszona młoda kapusta
Przekładam do garnka, wlewam wodę około dwie szklanki, dodaję ziele angielskie i gotuję aż kapusta z marchewką będzie miękka.
Krok 4 - Okraszona młoda kapusta

Na tej samej palni smażę boczek i kiełbasę.

Krok 5 - Okraszona młoda kapusta

Smażę też pokrojone w kostkę, obrane i pokrojone jabłko i dalej smażę. Na końcu dodaję kapustę, cebulę.

Krok 6 - Okraszona młoda kapusta
Doprawiam solą, pieprzem. Posypuję koperkiem.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

19.04.2017 10:41
pyszna kapucha

agnieszka214

14.04.2017 20:50
Ciekawy smak z boczkiem.

Róża1

14.04.2017 15:56
lubię taką :-)

Edith85

14.04.2017 11:32
Ale pyszności

jagoda5913

14.04.2017 11:18
ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat