Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi od Helenki z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 1/2 kg
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
masło miękkie 1/2 kostki
woda 1 szkl
Farsz:
ser biały 1/2 kg
żółtko jajek 1 szt
masło miękkie 1 łyżka
cukier waniliowy
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi od Helenki z serem

Do sera zmielonego dodać masło, żółtko, cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać albo utrzeć. Doprawić cukrem do smaku.
Podane na ciasto składniki zagnieść i rozwałkować. Szklanką wykrawać krążki i nakładać przygotowany farsz. Zlepiać pirogi. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 5-8 min od wypłynięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 12.04.2017 11:22
Dziekuję:):)
Bożena Matuszczyk 11.04.2017 22:07
Pychotka, bardzo lubie.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak