Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi od Helenki z serem
Podane na ciasto składniki zagnieść i rozwałkować. Szklanką wykrawać krążki i nakładać przygotowany farsz. Zlepiać pirogi. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 5-8 min od wypłynięcia.
Ciasto: | |
mąka pszenna | 1/2 kg |
jajko | 1 szt |
żółtko jajek | 1 szt |
masło miękkie | 1/2 kostki |
woda | 1 szkl |
Farsz: | |
ser biały | 1/2 kg |
żółtko jajek | 1 szt |
masło miękkie | 1 łyżka |
cukier waniliowy | |
cukier |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: