Przepis i sposób przygotowania na: Zupa orientalna z makaronem mie
Następnie dodajemy makaron, sos ostrygowy, masalę i gotujemy pod przykryciem 10 min.
Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
marchew | 1 szt |
pietruszka | 1 szt |
seler korzeniowy | 1 mały |
groszek cukrowy | 200 g |
grzyby mun | 50 g (paski) |
ząbki czosnku | 2 szt |
szalotka | 1 szt |
imbir | 1 łyżeczka |
olej sezamowy | 5 łyżek |
sos sojowy | 3 łyżki |
gorąca woda | 1,5 l |
Przyprawa garam masala orientalna Prymat | 1 łyżka |
makaron | 250 g (mie) |
szczypiorek | |
sól i pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: