Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z zielonych warzyw

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 1 sztuka
brokuł 1/2 sztuki
seler naciowy 4 gałązki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
rukola 1/2 opakowania
śmietana 18 proc 1/3 szklanki
wywar warzywny 750 ml
makaron 1 szklanka ugotowany
masło klarowane 1 do smażenia
sól i pieprz 1 do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
natka pietruszki 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z zielonych warzyw

Kroki postępowania

1
Warzywa wszystkie dokładnie myję.Por, seler kroję,brokuł dzielę na różyczki.
Krok 1 - Krem z zielonych warzyw foto
2
Cebule, czosnek obieram i kroję drobno. przesmażam na maśle.
Krok 2 - Krem z zielonych warzyw foto
3
Dodaję por i dalej smażę na wolnym ogniu, dodaję seler, liście laurowe, wlewam bulion i gotuję około 10 minut.
Krok 3 - Krem z zielonych warzyw foto
4
Wkładam różyczki brokuła i gotuję jeszcze 4 minuty.
Krok 4 - Krem z zielonych warzyw foto
5
Zupę miksuję blenderem, dodaję rukolę i znowu miksuję, wlewam śmietanę, doprawiam solą, pieprzem.
Krok 5 - Krem z zielonych warzyw foto
6
Podaję z rukolą i makaronem, natką.
Krok 6 - Krem z zielonych warzyw foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.04.2017 17:51
pyszności na talerzu
ilka01 11.04.2017 16:20
pyszności :)
anka1988 11.04.2017 11:57
zupa - bardzo pożywna!
Róża1 11.04.2017 11:19
taki lubię :-) zabieram przepis do mojej księgi :-)
bertpvd 11.04.2017 10:36
Pyszny krem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak