Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pieczony w miodzie i czerwonym winie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
Przyprawa do mięs Prymat
ząbki czosnku 6 szt
Liść lubczyku suszony Prymat
pieczarki 100 g
wino czerwone słodkie 0,5 szklanki
miód 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pieczony w miodzie i czerwonym winie

Kurczaka dokładnie nacieramy przyprawą do mięsa, liściem lubczyku i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Kurczaka odstawiamy do lodówki na całą noc. Po tym czasie mięso przekładamy do rękawa. Na wierch mięsa wylewamy miód, na dno podlewamy czerwone wino. Obok mięsa układamy przekrojone na połówki pieczarki. Rękaw szczelnie zamykamy. Kurczaka pieczemy w 190*C przez 1 godzinę 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 11.04.2017 13:24
Pyszne mięsko, smaczna propozycja na święta
jagoda5913 11.04.2017 00:49
pyszny kurczak
MagdalenaIC 10.04.2017 23:00
Pysznie :)
Renata9 10.04.2017 22:39
Smaczny obiadek
IKrakowianka 10.04.2017 21:39
bardzo apetyczny kurczak!
wwwiolka 10.04.2017 21:05
Bardzo fajny przepis.
VioletoweKucharzenie 10.04.2017 20:56
Kruchy i delikatny kurczak pieczony w całości. Wino i miód to połączenie idealne. Kurczak jest delikatnie słodkawy a w każdym kęsie czuć nuty wina!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak