Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ukryty schabowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 4 plastry
jajko 6 szt
ser żółty 4 plastry
pieczarki ok 5 szt
cebula 1 łyżka kopiasta pokrojonej
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Ukryty schabowy

Mięso rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy, można dodać jakąś kropelkę przyprawy do zup. Mięso panierujemy w jajku, bułce i smażymy na rumiano.

Pieczarki kroimy w plastry i przesmażamy z cebulką. Zdejmujemy z patelni.Na patelni smażymy krótko (jak tylko uda się zdjąć z patelni) jajka sadzone.
Schabowe układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, a na każdym kotlecie kładziemy plaster sera, kilka pieczarek i sadzone jajko, zasypujemy pieczarkami i wstawiamy do piekarnika na kilka minut aż rozpuści się ser.
Po wyjęciu można posypać szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 10.04.2017 21:09
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak